Ябълкова маска за мазна кожа  - Необходими са ви една зелена ябълка, 1 ч.л. лимонов сок, 2 капки етерично масло от лавандула

Ябълката се залива със студена вода и се вари на слаб огън докато омекне. Кората се отстранява, семките се изчистват и плодът се намачква (или пюрира), прибавят се лимоновият сок и етеричното масло. Разбърква се добре и се нанася върху лицето, оставя се да действа 10 мин, след което се изчиства с мека и влажна кърпа.

 

Яйчено-медена маска за мазна кожа – остранява излишната мазнина, свива порите и освежава кожата.Можете лесно да я приготвите и в домашни условия. За целта са ви необходими 1 ч.л мед, яйчен белтък, брашно. Разтопете меда на водна баня и разбъркайте добре с белтъка. Постепенно прибавяйте брашното докато се получи мека кашица. Нанесете върху почистеното лице и изчакайте 10 мин. Изплакнете с топла вода.

 

Лимонова маска за мазна кожа – подходяща за 30 годишни.Тонизира кожата,възвръща еластичността и.Необходими са ви 1 с.л сметана и 1 с.л лимонов сок.Смесете съставките и получената паста нанесете върху лицето. Оставете да действа 20 мин, след това изплакнете с топла вода.