Saturday, 05 May 2012 12:33

Тайни от Изтока за младост и красота

константин юонТези тайни от Изтока ще Ви помогнот да запазите за по-дълго младостта и красотата си:

За да бъде кожата свежа, чиста и румена, желателно е да получавате повече радост, веселие, да слушате хубава музика.

Трябва да спите на твърда повърхност, без възглавница, най-добре на отворен прозорец. Свежият въздух-това винаги означава младо лице. Възглавницата причинява бръчки на шията, а също така и двойна брадичка.

Разхождайте се повече в дъждовно и снеговито време. Водните и снежните аерозоли прекрасно масажират кожата на лицето.

Поставете близо до лицето си съд с лед. Направете си леден тампон /или просто използвайте кубче лед/, притискайте го към различни участъци от лицето си, като едновременно масажираме с кръгови движения /непременно и сутрин, и вечер/. Снежната вода прекрасно действа на лицето - освежава го и снема умората.

Свикнете да правите мимически упражнения пред огледалото. Сядате, отпускате се, в главата Ви няма никакви мисли. Изтегляте едва устните си и произнасяме звука "О".

Вкарвате устните дълбоко в устата и ги прихващате със зъби. Задържате няколко секунди.

Вдишвате дълбоко през носа, задържате за няколко секунди въздуха и образувайки тръбичка с уста, издишвате на тласъци. Едновременно с това натискате с пръстите на двете ръце върху ъглите на устните, оказвайки съпротива при издишването. Пръстите се разполагат по следния начин: трите - на ъглите на устните, вторите - на носно-устната гънка, четвъртите - на линията на брадичката и бузите.

Повдигате поред ту левия, ту десния ъгъл на устата, а след това и двата едновременно.

Отпускате надолу двата ъгъла едновременно. Задържаме в това положение за няколко секунди.

Отпускате един по един ъглите на устните. Задържате в това положение за няколко секунди.

Напрягате мускулите на лицето си така, че ушните раковини да се изместят назад и нагоре. После правите това с всяко от ушите поотделно. Задържате всяко движение до крайната му точка за няколко секунди.

Изпъвате брадичката си напред, след това, напрягайки мускулите, я връщате в старото положение.

Изпъвате много силно мускулите на шията, така че да изпъкнат. Задържате ги така няколко секунди, след това разхлабвате.

Представяте си, че за брадичката Ви е привързана някаква тежест и трябва да я издърпате нагоре.

Напрягате мускулите на челото си така, че да се повдигнат ъглите на очите Ви. Упражнението е сложно и не се постига изведнъж, необходими са доста тренировки.

Напрягате и разхлабвате мускулите на бузите си ту от едната страна на носа, ту от другата. Това движение напомня намигане с окото.

Завършваме този цикъл с позата на лъва - забележително упражнение за всяко лице. Сядате на петите си, като слагате ръце на коленете. Изпъвате се назад, напрягайки цялото си тяло, разпервате пръстите на ръцете си. Изправяте главата, отваряте очите си, колкото можете по-широко, изплезвате езика и издъшвате с усилие през устата. Отпускате се, после повтаряте всичко отначало. При изпълнението на това упражнение в затворено помещение очите трябва да бъдат отворени. Ако го изпълнявате навън, затваряте очите си и обръщате лицето си така, че слънчевите лъчи да влизат буквално в гърлото Ви.

източник: www.aroma-bg.com

снимка: Константин Юон

More in this category: « Лосиони за лице
You are here: Начало Красива всеки ден Тайни от Изтока за младост и красота