Saturday, 05 May 2012 12:29

Рецепти за красива кожа от Холивуд

маски за коса с медНезависимо от високите хонорари, които получават и от възможностите, които им предлага козметичната хирургия, много от звездите в Холивуд използват съвсем прости рецепти, с които да поддържат красотата си. В книгата Hollywood Beauty Secrets: Remedies to the Rescue авторката Луиза Маккан – Грейвс разкрива някои от тайните на холивудските звезди.

За всеки тип кожа: Използва се кората на добре узряла папая – за целта нарежете плода на 2 половинки и почистете семето и месестата част.С вътрешната част на кората намажете ръцете, шията и лицето, като фокусирате основно около устата, очите, слепоочията.Оставете да изсъхне за около 15-20 мин,след което изплакнете с хладка вода.Маската може да се прилага 2 пъти седмично. Ензимите в папаята ексфолират кожата и я изглаждат.

За ексфолиране: Към 5 с.л. овесени ядки прибавете  малко вода и разбъркайте за да получите гъста каша.Прибавете 1 ч.л. мед и 1 ч.л. зехтин. Разбъркайте добре и с кръгови движения нанесете маската по лицето.След 15 мин изплакнете с топла вода и подсушете. Маската може да се прилага най-много 2 пъти седмично. Овесената каша ексфолира, а зехтинът и медът хидратират кожата.

За почистване: Към 1 с.л. кисело мляко прибавете 2 ч.л. зехтин и ½ ч.л. етерично масло от лимон.Разбъркайте добре и масажирайки нанесете по кожата на лицето. След 2 мин избършете с влажна мека кърпа. Може да се прилага всекидневно, подходяща е и за кожа предразположена към акне.

За мазна кожа, с разширени пори: Смесете 2 с.л. кисело мляко с 1 с.л. сок от лимон, разбъркайте добре и нанесете маската по лицето и врата.Оставете да действа 30 мин след което изплакнете с хладка вода, а след това наплискайте лицето със студена вода. Маската може да се прилага до три пъти седмично. Има моментален лифтинг и избелващ ефект.

Тонизираща маска за очи: вместо традиционните резенчета краставица се препоръчва използването на зелен чай или от лайка.За целта попийте две тампончета за почистване на лице с приготвения чай (трябва да е изстинал)  и поставете върху очите за 15 мин. Може да се прилага ежедневно.

За суха кожа: Смесете 2 с.л. мед с 1 с.л ябълков оцет или сок от лимон.Нанесете на лицето и оставете да действа 20 мин. Изплакнете с хладка вода.Маската може да се прилага не повече от три пъти седмично. Медът в маската хидратира, а ябълковият оцет балансира нивото на pH на кожата.

За суха кожа: Комбинирайте 2 с.л. заквасена сметана със 2 с.л. мед и 1 с.л. ябълков оцет.Нанесете върху лицето и оставете да действа 20 мин.Изплакнете с първо с топла, а след това с хладка вода.Маската може да се прилага два пъти седмично.Маската ексфолира, хидратира кожата, свива порите и избелва петната.

 

You are here: Начало Красива всеки ден Рецепти за красива кожа от Холивуд