Saturday, 05 May 2012 12:23

Почистване на лицето със зехтин

зехтинНай-полезното, просто и разпространено средство за почистване на кожата на лицето е зехтинът. Той разбира се може да бъде заменен и с подходящи растителни масла.

Една-две чаени лъжички мазнина се затоплят на водна баня за не повече от 2-3 минути. Зехтинът се нанася върху предварително почистената кожа, като се започва от шията, брадичка, устата към слепоочията, от основата на носа към челото и около очите, от носа по горния клепач, по долния и обратно. След това се почистват устата и веждите. След 2-3 мин зехтинът се почиства а с тампон, напоен в лосион, чай или посолена вода. Лосионът може да бъде заменен от преварена вода, смесена с няколко лъжици лимонов сок.

Ако почистването на лицето със зехтин е полезно през зимата, то почистването с кисело мляко се препоръчва през цялата година. От него петната избледняват и кожата става по-гладка и нежна.

Сухо тампонче леко се навлажнява с малко кисело мляко и с него се избърсва лицето. Всеки следващ тампон се напоява все по-обилно. А с последния (добре изстискан) се премахва излишъка от млякото и се нанася подхранващ крем, който премахва лекото парене, предизвикано от киселото мляко. При мазна кожа се препоръчва по лицето да се остави едва забележим слой кисело мляко до сутринта, за да се даде възможност на кожата самостоятелно да изсъхне  и да се стегне. В този случай подхранващия крем се нанася само под очите и на шията.

Ако след почистване на лицето с мляко кожата е зачервена или възпалена, трябва веднага да се избърше с тампон, напоен в чайна отвара.

вижте още: Маски за лице с ябълки

You are here: Начало Красива всеки ден Почистване на лицето със зехтин