Saturday, 05 May 2012 09:03

Лосиони за лице

цитрусови плодовеЕдно от най-разпространените средства за почистване на лицето са лосионите. Те могат бързо да се приготвят в домашни условия, а ефектът при тях в някои случаи е поразителен.

Лосиони, подходящи за всеки тип кожа:

Много полезни са корите на цитрусовите плодове – мандарини, грейпфрути, лимони. За целта корите на няколко плода се нарязват на малки парченца, поставят се в подходящ съд и се заливат със студена преварена вода. След 24 часа водата се прецежда. Всяка сутрин и вечер лицето и шията се почистват с памучен тампон, напоен в течността.

Две връзки магданоз се нарязват на ситно и се накисват в 1 водна чаша преварена и охладена вода. След денонощие водата се прецежда, лицето и шията се почистват с памуче, напоено с течността.

Лосион за нормална кожа:

2 с.л. накълцата свежа коприва и 1 с.л. цвят от лайка се заливат 1 водна чаша вряла вода. След изстиването на запарката се прецежда и към нея се прибавя ½ в.ч. розова вода и 1 с.л. спирт от аптеката. Лосионът се сипва в непрозрачно шишенце.Лицето се почиства сутрин и вечер с тампонче. Лосионът не само почиства, но и тонизира кожата.

Лосиони за суха кожа:

1 с.л. листа от мента се попарват с 1 чаша гореща вода. След 30 мин течността се прецежда. С получената запарка се почиства лицето и шията.

50 гр липов цвят се залива с 1 чаша минерална вода. Оставя се да кисне за една нощ, след което се прецежда. С лосиона се почистват и лицето и шията.

Лосион за мазна кожа:

Изцежда се сокът на един лимон и се разрежда с равно количество преварена и изстудена вода. С приготвения лосион лицето се почиства сутрин и вечер.

Смесва се сокът от един обелен добре узрял домат със сока от един лимон/грейпфрут. Лицето се почиства няколко пъти дневно с памуче, напоено в течността. Лосионът е много подходящ за кожа с разширени пори.


You are here: Начало Красива всеки ден Лосиони за лице