Поставяйте си достижими цели – Вместо да си обещавате,че ще свалите 5 кг през следващия месец, което може би ще реализирате много трудно, а ако не успеете ще се разочаровате, си кажете, че ще опитате да свалите между 2 и 5 кг.Определено сега задачата ви е по-лесно изпълнима.

Поощрявайте се – всеки път, когато постигнете някоя от своите цели,си дайте почивка и си направете подарък – бижута, парфюм, книга, нова чанта..Но не и шоколад !

Напредвайте стъпка по стъпка – бавно, но сигурно променяйте хранителните си навици. Целта е да се храните здравословно.Започнете от захарта. Ако пиете чай или кафе с 2 лъжички, от следваща седмица, опитайте само с по една лъжичка захар.

Диетата – Тя за съжаление не приключва, когато отслабнете.Добрата форма иска постояннство, ето защо трябва да продължите да се храните здравословно, дори и след като сте се оттървали от излишните килограми.

Колко храна е необходима – Когато се храните използвайте малки чинии.Големите ,за съжаление изкривяват представата за количеството.Не пропускайте закуската !

Чай вместо кафе – да, кафето действа ободряващо, но чайът засилва имунитета.Разбира се сутрин бихте могли да си позволите чаша кафе, но не прекалявайте с него през деня. Сред толкова голямо разнообразие от чай на пазара, все ще намерите този, който ще е по-вкуса ви. За предпочитане е да избягвате студените чайове, дори и тези,за които производителят твърди, че са неподсладени.

Въздържание – стойте далеч от пържените храни.Обещайте се,че от следващия месец няма да пържите картофи или месо.Гответе на скара,във фурна,на грил, опитайте задушени зеленчуци.

Създайте си правила – Например казвайте „От това –не”, когато става въпрос за сосове, дресинги, майонеза, кетчуп.Слагайте ги от другата страна на масата,където ще ви е трудно да ги достигнете или помолете сервитьора да ги махне, ако сте в ресторант.

Четете етикетите – да,следете какво купувате.Срокът на годност,обозначените калории,мазнини. Подмамващите „хрупкав, сладък, вкусен, разтапящ...” са кодови думи за повече захар и мазнини в пакетираните продукти, какъвто е чипсът примерно.Не се доверявайте на снимките, те са подвеждащи.Само защото на етикета има плод например, това за съжаление не означава че продуктът съдържа плодове.

Кажете си СТОП – не прекалявайте с яденето. Не е нужно да се тъпчете, не се хранете много късно или бързо. Храненето твърде бързо, обикновено означава да ядете повече, отколкото трябва. Дайте време на мозъка да навакса, а това отнема около 20 минути.Станете от масата малко преди да сте се наситили.

Отклоняване на мисълта - Предстои рожденият ден на най-добрата ви приятелка,присъствието ви е задължително, но как ще устоите на изкушенията .По-лесно , отколкото си мислите.Всеки път, когато пред вас поставят храна,отказвайте учтиво.И започнете да правите планове и да подреждате задачите си за утрешния ден, че дори и за следващата седмица – имам да свърша това,трябва да направя онова,да отида там и т.н. Ще видите, че има по-важни неща от похапването.

Надхитрете гените – Дори ако някои от членовете на вашето семейство да са с наднормено тегло,не се отчайвайте.Това не означава,че и вие трябва да носите дрехи размер XL. Балансирана храна,спорт и упражнения ще ви помогнат да надхитрите гените.Бъдете упорити и търпеливи, хубавите неща не идват бързо. Работете по тялото си, така че вместо да трупате мазнини ,да направите мускули.

Калории – Признайте, че забързани, много често не обръщате внимание на това ,което ядете. Едва след като заситите глада си, започвате да се чудите колко ли калории погълнахте с последната порция.Не е нужно да пресмятате калориите всеки път , но можете да си водите дневник - да правите промени или да коригирате менюто, в зависимост от изкушенията, на които не сте устоили.

 

източник : http://www.slimmingsolutions.co.uk

image : https://pixabay.com/